Laserová televize – Laser TV (Mitsubishi LaserVue)

Mitsubishi Electric představila veřejnosti televizi LaserVue.

Jedná se o první komerčně propagovanou (a v dohledné době také komernně dostupnou) laserovou televizi, která místo technologie LCD, TFT, Plasma, či OLED využívá ke tvorbě obrazu vysokofrekvenční Lasery a laserové paprsky.

Oproti jiným technologiím je zásadní rozdíl v tom, že Lasery představují nejčistší zdroj světla (i barevného světla), a světlo o vysoké intenzitě sami emitují. Čili taková laserová televize nepotřebuje žádné podsvícení, jako třeba LCD panely, navíc má menší spotřebu než plasma.

A dále. Oproti plasmovým televizím laserová televize poskytuje dvojnásobné spektrum okem viditelných barev. V reálu to znamená, že se formují přesnější barevné odstíny.

Poznámka: Laserová televize je tak zásadní technologie pro zobrazování, že má od počátku zde na blogu svojí vlastní kategorii :o )

Abyste věděli proč, tak se výše, na fotce nahoře, můžete  podívat na to, jak to vypadá, když se vedle sebe postaví špičková plasmová televize (což je doposavad nezpochybnitelná zobrazovací špička), na obrázku vpravo -  s Laserovou TV LaserVue, na obrázku vlevo.

Naposledy změněno: neděle, 21. březen 2010, 11.54