Co je to plazmový displej?

Plazmové displeje jsou televizory s plochým panelem, které používají vodivé plazma k vytváření barevného světla. Plyn v plazmatickém stavu reaguje s fosforem v každém subpixelu a vytváří živé barvy a mimořádně čistý obraz.

Plazmové displeje produkují vlastní světlo, aby vytvářely ohromující kontrastní poměr a plynulejší, ostřejší obraz dokonale zachycující pohyb. To je jeden z důvodů, proč někteří zákazníci upřednostňují plazmové displeje před LCD televizory pro sledování sportovních přenosů a akčních filmů. Plazmové displeje jsou také známé svou tmavou a sytou černou barvou a neuvěřitelně přesnými barvami, jejichž zásluhou jsou ideální pro sledování filmů, v nichž jsou běžnější tmavé scény.

Mnoho odborníků považuje plazmové displeje z několika důvodů za nejlepší volbu pro prostředí domácího kina. Za prvé, plazmové displeje podávají lepší výkon v prostředích s regulovaným osvětlením, jako jsou místnosti s domácím kinem. Za druhé, plazmové displeje mají nepatrně širší pozorovací úhel než LCD televizory, takže si můžete vychutnat přesný živý obraz bez ohledu na to, kde v místnosti sedíte.

Naposledy změněno: neděle, 21. březen 2010, 11.32