Procházet slovníkem pomocí tohoto rejstříku
Speciální |
A |
Á |
B |
C |
Č |
D |
Ď |
E |
É |
Ě |
F |
G |
H |
I |
ÍJ |
K |
L |
M |
N |
Ň |
O |
Ó |
P |
Q |
R |
Ř |
S |
ŠT |
Ť |
U |
Ú |
Ů |
V |
W |
X |
Y |
Ý |
Z |
Ž |
VŠE
Aerobní fermentace: CH3CH2OH+O2→CH3COOH+H2O jedná se o pokračování kvašení (předchozího procesu) v případě, že prostor není uzavřen a je přiváděn vzduch. Je nutná přítomnost octových bakterií |
|
Alkoholová fermentace: C6H12O6→2CH3CH2OH+2CO2 katalyzátorem této reakce je enzym (obsažený v kvasinkách), který urychluje přírodní procesy, CH3CH2OH je Ethanol (alkohol–líh). Toto kvašení probíhá bez přístupu vzduchu. |
|
Anaerobní fermentace: C6H12O6→3CH4 + 3CO2 spočívá v mikrobiologické transformaci organických složek zvířecích exkrementů a jiné vhodné biomasy v podmínkách bez přístupu vzduchu při mírně zvýšené teplotě |
|